Arga amerikanare..

55000-19Inte för att jag har något emot amerikanare men detta är lite väl..
http://petitiononline.com/cutiepie/petition.html


Det var faktiskt rätt intressant att läsa att folk kan tycka så illa om anime. Men alla har ju sin egen åskit. själv tycker jag kanske inte heller att det behövs så många onzen (badhus) scener i Love Hina som det finns. Men det är ju tecknares egen frihet att välja. Jag tycker det påminner lite om samma grej som vi hade här i Sverige angående Dragon Ball. Att Son Goku i någon av de första böckerna visar något som folk inte tyckte var rätt. Men om dom ser småbarn på stranden som springer runt nakna då är det ingen som tycker det är konstig. Man kanske i för sig inte ska jämföra DB med LH eftersom det är lite skillnad på de scenerna som dom har. Men ALL anime är ju inte sådan eller hur?

Withering Flower

Tänkte bara göra lite reklam för min pojkväns webserie. Den är inte helt och hållet manga men den är ändå värd att ta sig en titt på. Han har inte kommit så långt ännu men ta er gära en titt:
http://www.witheringflower.com/ 

Teckna manga

Många letar säkert efter bra länkar där man lär sig teckna manga. Så jag tänkte posta lite såna här som ni kan ta er en titt på.

Teckning:
http://www.bakaneko.com/
http://www.polykarbon.com/tutorials/
http://omu.kuiki.net/
http://www.tutorialguide.net/how_to_draw_manga_eyes_tutorial.html
http://mangatutorials.com/
http://www.howtodrawmanga.com/tutorial/tutorial.html
http://hem.passagen.se/cocktail_13/
http://mangaacademy.com/
http://members.tripod.com/~NuGraphite/tutorial.html

Färgläggning(CG):
http://www.jaredandlindsay.com/tutorial/index.html
http://www.artcorner.org/tutorials/lessons/
http://portalgraphics.net/en

GL –Gothic Lolita

Många har nog hört talas om denna speciella klädnadsstil, eftersom man ofta träffar på den då man kommer i kontakt i Japan lite mer på djupet. Det är en helt unik stil (tycker jag) som har kommit att spridas över stora delar världen under de senaste åren. Men fortfarande är det inte många som känner till det. Så jag hade tänkt skriva ner lite om detta.

 

55000-42Det finns många under kategorier av GL men det vanligaste som man brukar säga om stilen är att den är inspirerad av det viktorianska och att personen som bär kläderna ska se så söt ut som möjligt. Därför är det vanligt med klänningar som har en massa spets och rosetter eftersom det gör ju faktiskt att kläderna ser sötare ut. Men som jag nämnde innan finns det andra grupper av ”Lolita” också som t.ex. bär helt svarta kläder och där är det mer en cool look som dom strävar efter. Extra grejer som också utmärker Lolita stilen är de små accessoarerna som lägger till det där lilla extra. Det brukar vara paraplyer (gärna med spets) söta små handväskor, headresses (en speciell sorts band man har på huvudet med en massa spets och/eller rosetter). Strumpor upp till knäna är också något som förekommer ofta och så skorna så klart, många unga japanska tjejer väljer gärna märkes skor ur märken som t.ex. Mary Janes.

 

För lite bakgrunds historia så kan man säga att GL (eller vilka av under kategorierna som man väljer) började på riktigt runt 1998 i Japan. Tjejerna ville ha någon alternativ klädstil och det växte sig större. Runt 2001 ska flera affärer ha tagit in GL modet så att man kunde hitta det på fler ställen än speciallist affärer. Dom flesta tror att stilen föddes ur kläderna som ett par av Japans största band hade då de var ute på scenen. Dessa band var bl.a Mana, Visual Kei banden och Malice Mizer. Och nuförtiden finns det flera tidningar som handlar om de olika GL modena. Bara för att nämna några så finns det: Classic Lolita, Elegant Gothic Lolita, Sweet Lolita, Back Lolita… Det finns helt enkelt en massa och jag känner inte till allihop.

 

Som jag skrev om innan så finns det en hel del tidningar om detta ämnet och även hemsidor, och eftersom jag inte vill skriva allt för fel på vissa punkter som jag är osäker på tänkte jag posta lite bra länkar och skriva upp ett par böcker som man kan kolla i/läsa (eftersom de flesta är på japanska) där man kan hitta mer information.

 

En riktig fan av GL borde ha tidningen ”Gothic Lolita Bible” det var den första riktiga GL tidningen och även om den inte är översatt till ett annat språk så finns det många västerlänningar som har just den här tidningen. Kanske den är något enklare att hitta? Eller så kan det vara för att den innehåller så mycket vackra bilder på de nyaste kläderna i GL modet. Det finns även ett mönster i varje tidning så att man själv kan sy lite kläder.

 

”Gosu Rori” Är en tidning för dom som verkligen brinner för att försöka sy sin egna GL dräkt. Större delen av tiningen är bilder på det man kan sy med de mönstren som man får med. Det finns även här en del med de nyaste kläderna, men den är inte alls lika stor som den i ”Gothic Lolita Bible”.

 55000-41

Lite fler tidningar som handlar om GL som jag själv inte har kunnat bläddra i och därför är jag osäker på vad som finns i dom..

 55000-40I ordning från vänster: Gothic Lolita Extra volume, Gothic & Lolita hair make bible, Home made Gothic Lolita och Alice Doll

Lite användbara länkar:

 

Köp ”Gothic Lolita Bible” i Sverige!

http://www.sunai.se/ tro det eller ej, dessa har faktiskt nummer av denna tidningen och även Gosu Rori! För dom som bor i Stockholm är det en otroligt bra källa, men frakten blir tyvärr rätt dyr ifall man ska beställa den från någon annan stans och inte själv kan hämta upp den.

http://www.tradera.com/ en auktionssite där folk faktiskt rätt ofta lägger upp sina nummer av ”Gothic Lolita Bible” och andra japanska modetidningar som t.ex. Kera.

 

För bilder och mer information:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gothic_Lolita

http://www.avantgauche.co.uk/Gallery/

 

Nordic Lolita community

http://community.livejournal.com/nordic_loli  


Shaman King mangan

Nu är ett datum bestämt för när den första boken ur Shaman King ska komma ut. Det kommer vara den 30/6 så lite väntetid återstår men den är i alla fall på väg. Här kommer lite mer info om boken för dom som inte har läst om den i Shonen Jump tidiningen:

"De flesta är rädda för spöken. Eller avfärdar dem som larviga sagor för barn. Men för Yoh Asakura, utbytesstudent på Shinra Private Junior High, är spökena de bästa polarna. Yoh är shaman. Han kan tala med andarna och fungerar som medium för de döda. Den sedan länge döda samurajen Amidamaru kan besätta honom och ge honom kraft. Men en modern shaman har ett stort ansvar för vad han gör med sina krafter. Andarna är långt ifrån ofarliga."



info: SFbok.se + bonniercarlsen.se  

Nya anime serier

55000-39

Det är plannerat att ett par nya intressanta anime serier ska komma ut iår. En av nykomlingarna kommer vara Shoujo-ai serien Utena och läs det rätt shoujo-ai inte shounen-ai! Vilket betyder att det handlar om kärlek mellan flickor. Väldigt intressant att dom väljer att publisera en sån här serie. Vissa vill tydligen kalla den Yuri men då hade det varit sex inblandat mellan tjejerna som det är i Yaoi (som handlar om två killar) men vad jag vet ska det inte finnas något sådant i serien... Hmm.. läste precis på anime-virtuals hemsida att det bara var filmen som dom hade planerat att släppa.. Men det är fortfarande ett framsteg! Kan förstå dom lite.. att översätta 39 episoder kan vara rätt mycket. Men nog sagt om den. En annan serie som jag vet ska komma ut är Oh!My Goddess OAV serien. Denna kom innan den nuvarande Oh!My Goddess TV serien och av fans som har sett den har jag hört att de tycker bättre om utseendet på Oh!My Goddess OAVn men att det är en längre historia i Oh!My Goddess TV serien. Men man får ta det man får, två nya serier är ju inte dåligt.



källa: Manga Mania


Kimba vs. Simba

Dom flesta har nog någon gång i sitt liv sett den storslagna filmen Lejonkungen om det inte var som barn kanske det var som vuxen. Och om man inte skulle ha sett den, vilket hade varit synd, så måste man ha hört talas om Disneys omtalade mästerverk.

Lejonkungen är en historia om vänskap, kärlek och om att veta vad man ska välja i livet. Men vad hade man sagt om det inte var Disney som skapade hela historien om Simba? Utan det var någon helt annat, någon från Japan.. Och så var det faktiskt. Många vet inte om det och tror att det var Disney som själva skapade hela histoien om Lejonkungen, men i själva verket var det Osamu Tezuka "manga kungen" som hittade på berättelsen. Detta har varit mycket omtalat i USA om Disney stal Tezukas idé eller om det var Tezuka själv som gick med på att dom skulle få lov att göra om den till västerländsk stil. Även om inte Disney tog allt från Tezuka känns det ändå konstigt om detta vore sant..

Originaltiteln på filmen borde då ha varit Kimba: det vita lejonet. Jag hittade en intressant länk om just allt det pratet, själv är jag fortfarande inte helt säker på om det stämmer ifall Disney skulle ha "snott" idén men ni kan ju själva kolla och se vad ni tycker här: 
http://www.kimbawlion.com/rant2.htm Om någon säkert vet ifall detta stämmer skulle jag gärna vilja höra det.

Kimba 1965
Lejonkungen 1994  

55000-3755000-38













MUCC


Death Note

55000-36

På japanska: Death note
På engelska: Death note
Författare: Story: Tsugumi Ooba  Teckare: Takeshi Obata
Genre: Drama, dekare 


En dag hittar en pojke vid namn Light en ”notebook” vid skolan. Det är egentligen inget speciellt med den förutom att det står: Death note på den… Light tar med sig denna boken hem och får snart inse att just den boken för med sig något speciellt nämligen en Shinigami (dödsgud) som bara Light har möjlighet att se. Men Shinigamins och ”death notens” hjälp kan han ta död på personer bara genom att veta deras namn och hur dom ser ut. Light vill använda detta för att skapa en bättre värld att leva i, genom att döda alla de kriminella som finns i Japan. Men många hemligheter döljer sig bakom hur man ska använda ”death noten” och Lights enda hjälp är hans Shinigami som inte vill berätta allt för mycket. Snart börjar polisen kolla upp vet det är för någon som dödar alla förbrytare och vill få fast honom. I jagandet får dom hjälp av en person som kallar sig L, som aldrig har visat sig öppet för allmänheten och har aldrig berättat sitt fulla namn. Inte nog med att Light får svårigheter med att handskas med denna mannen så får han snart reda på att hans egen pappa är med i letandet efter personen som dödar förbrytarna, personen som allmänheten har börjat kalla för: KIRA.

 

Mer tänkte jag inte skriva för jag tyckte det sammanfattade rätt bra hur början av serien ser ut. Just nu har jag sett till episod 14 och då händer det lite mer grejer än i början, men det tycker jag att ni borde ta reda på själv. En riktigt bra serie tycker jag att det här är. Även om dekare inte är riktigt min grej så tycker jag om denna rejält mycket. Kanske är det för att jag får en annan känsla då jag ser den än då jag ser/läser andra manga dekare. Eller så kanske det är för att den inte är helt verklighetstrogen då det gäller att Shinigamis kommer ner till vår värld för att hjälpa folk att döda med hjälp av ”Death notes” som det räcker att skriva ens namn i för att göra sig av med personen. Så det är en annorlunda historia men jag gillar den skarpt. Hur historien går längre fram vet jag ingenting om, men hur det slutar vill jag verkligen få reda på.

 

Denna serien kan rekommenderas till dom som gillar dekare som t.ex. Mäster detektiven Conan (om jag nu ska nämn någon serie som finns på svenska) men jag tror även att den kan passa andra grupper av människor. Själv som jag nämnde är jag inte så förtjust i dekare men denna gillade jag riktigt mycket, så man borde ge den en chans. Den har ju blivit rätt känd på sista tiden.

 
Andra serier av Takeshi Obata:
Hikaru no Go
Puppet Master Sakon
Cyborg G-chan
Mer info om Death Note:
Death Note finns som anime och sänds fortfarande men det ser ut som att den kommer att stanna på 26 episoder.
Death Note mangan är än så länge 12 volymer
Death Note finns som live action movie

Bejcon

Ännu ett anime/manga konvent som man kommer kunna njuta av denna vinter. Tänkte snabbt bara dra lite information om det.

När: 23-25 februari
Var: Vänersborg, Retrohouse
Pris: 60kr vid förbetalning 100kr vid dörren
Aktiviteter: Tv-spel/arkad, brädspel/rollspel, animevisningar, butiker, maidcafé (unikt för detta konventet? har iaf inte sätt att något annat skulle ha det)cosplay, karaoke och mycket mer.

För mer info kolla in deras hemsida:
http://www.bejcon.se/

Sovplatser finns för dom som behöver.


Kul saker om Japan del 1

Jag hade tänkt skriva lite roliga saker om hur annorlunda Japan är än Sverige. Och här kommer då min första del, om kul saker om Japan.


*En gammal tradition i Japan säger att man ska bestiga det välkända berget berget Fuji som ligger en bit utanför Tokyo. Detta ska man göra en gång i sitt liv, dock aldrig två gånger för då anses man vara en idiot. 

55000-33*Om man är på genomresa i Japan kanske man gärna vill hitta ett billigt ställe att sova på så vill man gärna har pengar över till annat. Det billigaste hotellet som man då kan få tag på är så kallade kapselhotell. Dessa är rätt små, runda grejer som man lägger sig i, ser lite ut som såna där man lägger lik i för att förvara dom...men dom är lite bättre inredda. Man kan få allt från tv till radio och spel på sitt "rum". Kapselhotell är väldigt vanliga bland affärsmän i Japan eftersom dessa ofta får jobba över för att göra chefen glad, och om de då har missat sista tåget hem eller ska upp tidigt nästa morgon brukar dessa hotellen bli deras förstahandsval eftersom de är så billiga.  Men vad jag har hört så får inte kvinnor lov att sova där!?

*En annan hotellsort som skiljer sig från den svenska är de kallade: Love hotellen. Det kanske inte är så svårt att förstå vad man kan göra i dessa? De är helt automiserade så att man inte behöver skämmas då man bokar ett rum tillsammans med sin käresta. Och en positiv sak är att man även kan hyra ett rum för bara ett par timmar och man betalar därefter. Hotellen  skiljer sig från varanadra och det som väntar en på rummet i ett kan vara helt anorlunda inrett på ett annat. 
55000-35
* I Japan finns det väldigt många olika automater på gatorna och det är inte så konstigt, för i dessa automaterna kan man i stort sätt köpa allt som man skulle behöva då man är ute. Man kan köpa varm dricka om det är kallt ute t.ex. och detta är ett rätt kul fenomen eftersom drycken är kall då man får ut den från automaten men då man öppnar den inträffar en kemisk reaktion och...drickan blir varm! Ramenautomater (nudlar) är också en sak som man kan träffa på. Öl, sake, porrtidningar,ris, munskydd (titta här under för mer info) och mycket mer finns i dessa otroliga maskiner. Dock om det verkligen finns automater som säljer använda trosor... vet jag inte om det finns..

*Munskydd är något som japanerna är duktiga på att använda. Då man blir sjuk här i Sverige går folk runt och försöker strunta i detta faktum men i Japan så har man lite mer medkänsla till annat folk, och därför bär dom munskydd. Just för att dom inte ska kunna smitta någon då man har rinnande näsa och hostar. En väldigt bra sak tycker jag, men skulle man ha tagit på sig något sådant mitt i Stockholm nu under vinter skulle man nog fått ett par hundra frågande blickar efter sig...
55000-34

Tokyostop

I med att jag nämde Tokyostop.se i min förra post (var jag fått informationen från) så tänkte jag bara skriva lite kort om den affären här för jag tyckte det var en bra idé. Senare har jag också tänkt på att skriva om fler olika butiker var man kan köpa manga ifrån.

Men nu till saken.. tokyostop är en hyfsat nystartad sida som säljer manga. De reklamerar sig som den billigaste mangashoppen och det är den kanske, om man vill köpa sina böcker online. Har själv inte prövat att beställa något men sidan verkar helt okej. Det enda som man saknar är annan manga än bara bonnier carlsens. Men dom har även information om de serierna som BC har gett ut och vilka som kommer ges ut (därav fick jag informationen till min förra post).

Rita manga för dom minsta

55000-32
Under maj månad kommer boken Teckna lätt manga att komma ut i bokhandlarna. Boken är gjord av Yokaj studio som vi känner igen från boken Teckna manga. Och detta ska då vara en lite lättare ok mest avsedd för personer mellan 6-9 år. Preliminärt utgivningsdatum är den första maj.




info: tokyostop.se


Dragon Ball på riktigt

Hittade den här filmen på nätet.Själv tycker jag inte om Dragon Ball så mycket men jag tyckte ändå vet var rätt kul att titta på filmen ett kort tag. Och man får medge att killarna som är med är rätt bra i kampsport..

http://video.yahoo.com/video/play?vid=427236962b88563b005a091514c4da2e.1041985&cache=1

Bäst manga/anime 2006

På sidan daisuki.se kunde man förrra året rösta på den anime eller manga serie som man tyckte bäst om och jag tänkte posta resultaten här:

Bäst anime 2006
1. Weed
2. Fruits Basket
3. Yu-Gi-Oh!
4. Silver Fang
5. Balatack
6. xxxHolic & Tsubasa Chronicles - The Movie
7. Genshiken
8. Pokémon
9. Love Hina
10. Ragnarök

Bäst manga 2006
1. One Piece
2. Ranma ½
3. Naruto
4. Inu Yasha
5. Chronicles of the Cursed Sword
6. Vampire Game
7. Chrono Crusade
8. Yu-Gi-Oh!
9. Mästerdetektiven Conan
10. Emma



källa: daisuki.se

Doujin 2007

Doujin fest 2007

När: 3 och 4 februari
Tid: Lördag: 10.00 (öppnar) 
       Söndag: 19.00 (stänger)
Pris: 200:-
Var: Culturen, Västerås (10min från Västerås C)

För dom som är intresserade finns det lite mer information här:
http://www.j-cult.se/forum/viewtopic.php?t=245&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Chibi-con 07

55000-31Chibi-con 07
Minikonvent 1dag

Lördagen den 13/1-07 kl:12.00-23.00

Aktiviteter:
Anime
TV-spel (xbox, ultrastar, DDR,SNes, PS2)
Cosplay
Några andra roliga tävlingar ex: ätpinnetävling

Inträde: 40kr (medlemmar 20kr)

Adress: Meeths, Kungsgatan 35, Göteborg
(Ovanpå Filmstaden) Närmaste hållplats: Domkyrkan

Källa + länk:
http://puggan.se/hikari-kai/

Helgdagar

Som några kanske vet är inte Japan det land som man tänker på lov och helger då man hör. Snarare att göra allt för sitt jobb och ibland inte ha något liv utöver sitt jobb... Men varje vanlig japansk medborgare får ledigt i en hel vecka varje år. Denna veckan kallas "Golden week" och man kan ju förstå att den är gyllene för japanerna. De flesta utnyttjar den för att åka på semester och kanske ta ett par extra lediga dagar intill den eller så är den en bra vecka att slappa på. Tänkte inte skriva så mycket om detta utan mest en kort sammandragning av alla de helgdagar då de flesta japanerna är lediga på, det finns några stackare som inte får ledigt... Dessa är:


Shinnen -
 Nyår (2-3 januari)

Seijin no hi  - "Bli-vuxen-dagen" (15 januari)

Kenkoku kinenbi - Nationaldagen (11 februari)

Shunbun no hi  - Vårdagjämningen (20/21 mars)

Midori no hi - Gröna dagen (29 april)

Kenpou kinenbi - Grundlagens dag (3 maj)

Kodomo no hi - Barnens dag (5 maj)

Keirou no hi -"Respekt-för-de-äldre-dagen" (15 september)

Shuubun no hi Höstdagjämning (23/24 september)
Taiiku no hi  - Sportdagen (10 oktober)

Bunka no hi - Kulturdagen (3 november)

Kinrou kansha no hi - "Tack-till-arbetar-dagen" (23 november)

Tennou tanjoubi - Kejsarens födelsedag (23 december)


Deat Note på svenska

Det går lite rykten om att Death Note mangan ska komma på svenska i år.  Dock så har det inte avslöjats när den kommer att börja säljas.

Bleach på svenska

55000-30


Här kommer en nyhet för alla Bleach älskare, nämnligen att Shonen Jump har   börjat publisera den i sin tidning. Den blir översatt av Magnus Johansson och man  kan läsa den i årets första nummer.

Tidningen Shonen Jump har också blivit ett par sidor tjockare så nu innehåller den   236 sidor med manga och information!



Tradera

Jag håller på att sälja av lite av min manga samling till låga priser, ta dig gärna en titt:
http://www.tradera.com/category/auctionlist.aspx?ftgnr=808588 


Utgivning av manga januari 2007

Manga:
Chronicles of the Cursed Sword 3
Emma 6
Manga Mania 01-2007
Shonen Jump 01-2007
Gravitation 8
Yu-Gi-Oh 13
Yu-Gi-Oh 14
Chrono Crusade 2
One 5
Rebirth 9
Basara 3
Samurai Deeper Kyo 17
Power 8
Magic Knights Rayearth 6
Naruto 4
One Piece 36