Mangaspecial i Helsingborg

Den 25 novmeber kommer det att hållas en mangaspecial i Killbergs bokhandel (Bokia), Helsingborg. Förutom att man kommer kunna ta del av mangaböcker och prylar så kan man gå på en teckningskurs med "Claine" som lärare - en medlem på hemsidan: bcmanga.se. Kursen kommer att hållas mellan klockan 14.30-15.30.

Du ska få lära dig att skapa egna karaktärer, hur man tuschar en bild på flera olika sätt, hur man lägger på raster och mycket mer.





Källa: bcmanga.se


Shirley

55000-22

Ännu en ny manga av Bonnier Carlsen kommer att ge ut under nästa år.  Mer exakt är det 31 Maj.

Boken Shirley är även skriven av samma författre som Emma nämnligen  Kaoru Mori. Även denna boken utspelar sig under viktoriansk tid i England.

"Ms. Bennett lever ensam, hon sköter om en pub som hon har ärvt. Men  hon letar efter någon som skulle kunna ta hand om hennes hus. Och en  dag kommer hon hem och ser en ung flicka vänta på henne. Flickan är  Shirley Medison och är bara 13 år gammal. Men Ms. Bennett anställer  henne, dock så är det något som är annolunda med henne..



Källa: bonniercarlsen.se

Min granne Totoro upskjuten

Premiären för Min granne Totoro har blivit uppskjuten till början februari nästa år. Orsaken till detta har Trangelfilm ännu inte berättat något om...




Källa:
http://www.triangelfilm.se/

Mangautställning i Gävle

55000-21


I samband med barnboksveckan har Sätra bibliotek i Gävle en utställning om manga. Utställningen pågår mellan 13/11-1/12 och där kommer visas många olika former av manga. Böcker på både svenska och japanska, en massa fakta om manga och mycket mer.

Var: Sätra Vivliotek Gävle
När: 13/11-1/12
Pris: Gratis?





Källa: bcmanga.se


Science fiction bokhandelns mangaklubb

SFBokhandeln har nu gjort en helt egen avdelning på sin sida helt dedikerad till anime och manga! Där hittar man allt från information om vilka datum som de nyaste böckerna/dvderna kommer ut på, recensioner, artiklar m.m Och det kommer även finnas inslag med rabatter då och då så det är värt att ta sig en titt.

Direktlänk:
http://www.sfbok.se/j-fi.asp

Rabatt just nu:
* Första delarna av Samurai Deeper Kyo, Gravitation, Kare First Love, Vampire Game, Ranma 1/2, Mästerdetektiven Conan, Dragonball och One Piece för 20 kronor styck.

*Första delen av Warcraft-mangan till specialpris. Warcraft Drakjakten för 29kr


Full Metal Alchemist på svenska!

55000-20

Full Metal Alchemist ska komma ut på svenska under nästa år.  BC manga är det bokförlaget som ska ge ut serien och om planerna kommer gå som de ska så kommer först numret ur serien ut 2007-02-25.

Serien är planerad att komma ut en gång i månaden och översättaren är vår nu kända Simon Lundström.

"Två bröder ... ett öde ... Endast De Vises Sten kan rädda dem. En spännande historia som innehåller vänskap, lojalitet och kampen mellan gott och ont."




 Källa: bonniercarlsen.se


Dragonball mest utlånad på biblioteken

55000-19
Historien om den underliga pojken och hans vänner som vill finna dom sju drakkulorna är nu ännu populärare än förut på biblioteken runt om i Sverige. 

Serien Dragonball är skriven av mangakan Akira Toriyma som nu ligger på plats 68 över de mest utlånade författarna på våra bibliotek!









Källa: bcmanga.se

SFbok firar 10år

Bor du i stockholm och vill handla anime & manga billigt borde du besöka deras affär på Västerlånggatan nu framöver. Måndagen den 6/11- söndagen 12/11 så har dom erbjudanden på böcker, film, spel och manga! Dock så gäller dessa priser endast i deras centrala butik i Stockholm och så länge lagret räcker. Dessutom bjuder SF på lite roliga aktiviteter, de har bl.a. bjudit in mangateknaren Yosh som ska signera sin bok Yosh! Teckna manga lördagen den 11/11 kl 12.00-16.00


Erbjudanden som gäller v. 45 för manga älskaren:


Dvd

Miyazaki & Ghibli-paket: köp 4 betala för 3

Mangaerbjudanden
Manga på engelska från Gollancz manga: köp 3 betala för 2.
Svenska mangatitlar: Köp 4 få den billigaste gratis!


 


Chrono Crusade

Chrono Crusade ny manga i november

"Rosette är exorcist i Magdalanorden, en religiös organisation som bekämpar demoner och onda andar. Hennes partner och bästa vän heter Chrono och han är faktiskt en demon, men det är bara Rosette som har tillgång till hans rätta väsen och enorma krafter. Rosette och Chrono skickas ut på ett uppdr55000-16ag där de ska beskydda den 12-åriga Azmaria. Hon har mist sina föräldrar och är adopterad av den mystiska Ricardo Hendric, en ockult satansdyrkare. Azmaria har nämligen gudomliga egenskaper: hennes fantastiska sångröst kan utlösa mirakel och sådana har Ricardo Hendric användning för. Men snart visar det sig att Hendrics hantlangare Lerajie har en egen hemlig agenda och att han är gammal bekant till Chrono ... "

Denna serien är den nyaste från Mangismo, här kommer lite kort info:
Skapad av: Daisuke Moriyama
Förlag: Mangismo
Genre: Action
Antal volymer: 8st
Anime: 24 avsnitt


Kawaii onigiri + hund

55000-18
Säljer dessa supersöta handgjorda smycken. Kan användas som halsband eller kanske till mobilen.
De är ca 2cm stora (hunden är något större) och handmålade.

Pris: 50:-/st (frakt tillkommer med några kronor)

Sur onigiri: Tillgänglig
Hund: Tillgänglig
Glad onigiri: Tillgänglig


Skriv en rad om du är intresserad i det här inlägget ^_^
Vid köp av minst två står jag för frakten.


Paradise Kiss

55000-17

På japanska: Paradise Kiss/Para Kiss

På engelska: Paradise Kiss 

Författare: Ai Yazawa

Genre: Drama, Kärlek, Komedi

Livet är stressig för unga Yukari som ska förbereda sig för sin examen. Hennes mamma tvingar henne att plugga ordentligt så att hon kan komma in på en bra skola och bli framgångsrik i sitt liv.

En dag när hon är på väg till sin kvällsskola stöter hon på en läskig kille som börjar följa efter henne och verkar vilja något. Yukari blir av med honom - tror hon. På vägen längre fram blir hon infångad av en "kvinna" i underliga kläder som tillsamman med den konstiga killen tar henne till en källare på en byggnad. Där träffar Yukari två personer till som hör till deras gäng. De presenterar sig som Arashi , Isabella, Miwako och George som pluggar på en av de mest kända sömnadsskolorna i stan. De vill gärna att den långa och vackra Yukari ska hjälpa dom genom att vara modell till deras senaste kollektion som de ska visa upp senare under året. Men Yukari är tveksam. Hon måste ju plugga och har inte tid för annat. Hon måste kunna bli framgångsrik i livet. Eller det är i alla fall det som hennes mamma säger år henne. Men är det verkligen det livet som Yukari vill ha?..

Denna serien skiljer sig kanske inte så mycket från de vanliga high school serierna där det handlar om att träffa killen man gillar, få nya kompisar och välja den väg man vill gå i livet utan att folk ska välja den åt en. Men i med att allt utspelar sig mestadels utanför skolan så får man uppleva hur deras liv ser ut även utanför skolan vilket jag själv tycker var väldigt intressant. Inte en av mina favorit serier men helt klart en som man borde se om man får till över.


Andra serier av Ai Yazawa:

Nana

Princess Ai <--Yazawa hjälpte till att göra karaktärsdesignen?

 

Mer info om Paradise Kiss:
Paradise Kiss Anime (2005) är på 12 avsnitt.

Paradise Kiss Mangan består av 5st böcker


Rydcon

Rydcon 3-5 november Linköping


Plats:
Rydsvägen 250 Linköping
Bottenvåningen C-korridoren allrumet + rum 10 + rum 17
Pris: Gratis
Övernattning: Finns
Aktiviteter:
Filmvisningar
Dansmattor
Tv-spelsturneringar som ssbm, naruto4, tekken5, super mario bros och Super mario bros 3 battle.
Datorspelsturneringar som brood war och liero.
Magic: the gathering - time spiral draft
Go
Pokerturnering
Brädspel
Ta med vad du önskar


Kontakt: irc://quakenet/Rydcon, maila [email protected]

Manga i november

55000-9

Manga som skall ges ut under novmeber:

Gravitation 7
Samurai Deeper Kyo 15
Chrono Crusade 1
Basara 2
Chobits 8
Magic Knights Rayearth 4
Neon Genesis Evangelion 9
One Piece 35
Power 9
Yu Gi Oh 13
Ragnarök 9
Snow Drop 9
Mästerdetektiven Conan 26
Inu Yasha 14
Fushigi Yuugi 14
Ranma 1/2  37