Kul saker om Japan del 1

Jag hade tänkt skriva lite roliga saker om hur annorlunda Japan är än Sverige. Och här kommer då min första del, om kul saker om Japan.


*En gammal tradition i Japan säger att man ska bestiga det välkända berget berget Fuji som ligger en bit utanför Tokyo. Detta ska man göra en gång i sitt liv, dock aldrig två gånger för då anses man vara en idiot. 

55000-33*Om man är på genomresa i Japan kanske man gärna vill hitta ett billigt ställe att sova på så vill man gärna har pengar över till annat. Det billigaste hotellet som man då kan få tag på är så kallade kapselhotell. Dessa är rätt små, runda grejer som man lägger sig i, ser lite ut som såna där man lägger lik i för att förvara dom...men dom är lite bättre inredda. Man kan få allt från tv till radio och spel på sitt "rum". Kapselhotell är väldigt vanliga bland affärsmän i Japan eftersom dessa ofta får jobba över för att göra chefen glad, och om de då har missat sista tåget hem eller ska upp tidigt nästa morgon brukar dessa hotellen bli deras förstahandsval eftersom de är så billiga.  Men vad jag har hört så får inte kvinnor lov att sova där!?

*En annan hotellsort som skiljer sig från den svenska är de kallade: Love hotellen. Det kanske inte är så svårt att förstå vad man kan göra i dessa? De är helt automiserade så att man inte behöver skämmas då man bokar ett rum tillsammans med sin käresta. Och en positiv sak är att man även kan hyra ett rum för bara ett par timmar och man betalar därefter. Hotellen  skiljer sig från varanadra och det som väntar en på rummet i ett kan vara helt anorlunda inrett på ett annat. 
55000-35
* I Japan finns det väldigt många olika automater på gatorna och det är inte så konstigt, för i dessa automaterna kan man i stort sätt köpa allt som man skulle behöva då man är ute. Man kan köpa varm dricka om det är kallt ute t.ex. och detta är ett rätt kul fenomen eftersom drycken är kall då man får ut den från automaten men då man öppnar den inträffar en kemisk reaktion och...drickan blir varm! Ramenautomater (nudlar) är också en sak som man kan träffa på. Öl, sake, porrtidningar,ris, munskydd (titta här under för mer info) och mycket mer finns i dessa otroliga maskiner. Dock om det verkligen finns automater som säljer använda trosor... vet jag inte om det finns..

*Munskydd är något som japanerna är duktiga på att använda. Då man blir sjuk här i Sverige går folk runt och försöker strunta i detta faktum men i Japan så har man lite mer medkänsla till annat folk, och därför bär dom munskydd. Just för att dom inte ska kunna smitta någon då man har rinnande näsa och hostar. En väldigt bra sak tycker jag, men skulle man ha tagit på sig något sådant mitt i Stockholm nu under vinter skulle man nog fått ett par hundra frågande blickar efter sig...
55000-34

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback