Semester...

Bara för att ingen ska känna att jag inte postar något så ska hade jag tänkt förvarna alla då jag åker på semester nästa gång. Och nu så har det blivit dags. Jag kommer tillbaka igen i mitten av Juli. Hoppas att ni kommer se fram emot att läsa här igen då!

image59 Från mig till er :)

Mangatalangen - junior

För ett tag sedan anonserades vinnarna för juniordelen av mangatalangen ut. Man kunde vara med och rösta fram vem som skulle vinna på hemsidan www.bcmanga.se Resultaten blev följande:

1# PhotoMix
2# Hit med stålarna
3# YamiYumi

Under sommaren och hösten ska dommare välja ut vilka som blir vinnare i seniordelen och man kommer få se alla serierna inklusive dessa i den samlade boken i september.


Anime i videobutik

Jag har nyss sett att man kan låna hem anime från Videomix! Och för att göra det hela ännu bättre så har dom förstått att all anime inte är för småungar så i alla fall på Värnhemstorget i Malmö så har dom ställt anime serierna bland dom "riktiga" filmerna och inte i barnhörnan. Än så länge såg jag bara två titlar: School Rumble och DNAngel men om det kommer fler så är det ju jätte bra! Äntligen blir anime så stort att man kan låna hem den och inte behöver köpa alla sina DVD:er precis som man har kunnat låna hem manga på biblioteken runt om i landet de senaste åren. Kan ge ett litet tips för dom som bor i Skåne att för ett tag sedan så har Malmös statsbibliotek köpt in en massa nya titlar både på engelska och svenska. Och var jag har sett har även biblioteket i Helsingborg ett stort utbud.


Kawaii grejer

55000-57

Tänkte lägga upp en liten bild på de mest kawaii grejerna som jag har köpt den senaste tiden, och som jag vill tipsa folk om.

Från vänster:
Nyokki kykling - Yasuragi, Hasseludden
Denna söta kykling (som även finns i andra djurskepnader) planterar man små frön i som medföljer. Efter ett tag växer någon sorts prydnadsgräs ut och man kan göra roliga frisyrer på den. Mer om vilka man kan göra medföljer. Efter att gräset/håret har vissnat kan man ta bort det och använda den som behållare.

Hello Kitty pins och nyckelring - Harrods, London
Då jag var i London för första gången förra året kände jag mig tvungen att gå in till denna världskända affär. Jag ville gärna köpa något men hittade inget förren jag gått runt där ett bra tag och tagit mig uppåt i den höga byggnaden. Då såg jag en hel avdelning med leksaker, plushfigurer och Hello Kitty! Det var inte så dyrt som jag trodde det skulle vara att handla på Harrods, men eftersom jag redan har rätt många Hello Kitty grejer hemma så valde jag att köpa dessa två söta grejerna.

Hidamari no Tami ("sun people") - Köpcentrum, Paris 
Köpte denna på min senaste resa som jag kom hem ifrån för endast ett par dagar sedan. Det är en liten  filur som har en solsell placerad under sig och då den får ljus börjar den vicka på huvudet. Riktigt söt! Jag har sett att man kan köpa den på
www.aya.nu i Sverige så om du skulle vilja ha denna sötnosen så kan du gå in där och kolla om dom har den i lager.

Seed Haro - Uppcion 06, Uppsala
Jag köpte denna på Uppcon 06 och antar att det egentligen var ett tag sedan då. Men var tvungen att visa den. Den har små armar och ben som man kan ta ut under öronen och "fötterna" helt söt. Dom fanns i fler färger kommer jag ihåg. Bla. orange, grön och rosa som min och kommer från serien Gundam. Undrar om man fortfarande kan köpa dom på Uppcon?...


Manga i juni

One 7
Rebirth 11
Yu-Gi-Oh 17
Hellsing 6
Inu Yasha 21
Vampire Game 11
Kare First Love 8
Shaman King 1
Samurai Deeper Kyo 22
Mäster Detektiven Conan 33
Full Metal Alchemist 4
Shonen Jump 7

Yasuragi

Okej okej... jag vet att jag inte har skrivit på ett tag, men jag har varit bortrest och haft en massa att göra.. En tam ursäkt för jag vet själv hur jobbigt det är då folk inte uppdaterar sina grejer. Men om ni står ut med mig nu under sommaren då jag kommer vara borta en hel del så blir jag glad. Därför har jag nu skrivit en lång text om mitt underbara besök på Yasuragi, det japanska spaet i Sverige. Bilder kommer inom kort!


Besök Japan i Sverige! 


Funderar du någonsin på att besöka Japan? Skulle du kanske vilja uppleva den stillsamma delen av landets kultur? Då kan jag berätta för dig att du inte behöver åka till andra sidan jordklotet utan att du faktiskt kan uppleva detta i Sverige!

 

En dag när jag satt och surfade på Internet så kom jag till en sida som verkade helt fantastik. Den var om ett spa i Stockholm som var helt japaninspirerat. Stället hette Yasuragi och låg faktiskt en bit utanför själva Stockholm då jag tog mig en titt på kartan. Men den dagen hade jag bestämt mig för vad jag ville få som artonårspresent.

 

Några veckor efteråt då bokningen var klar bar det iväg för mig och min pojkvän på den långa resan upp till Stockholm från Malmö. Efter flyg och ett antal bussbyten stod vi äntligen vid busshållsplatsen ?Hasseludden? som skulle ta oss till Yasuragi. Vi fick gå en bit genom snön men sedan kom vi fram till det stora spaområdet. Då vi kom in och hade checkat in oss fick vi reda på att vi skulle välja ut ett par badkläder som vi fick gratis och vars en Yukata (traditionell japansk dräkt som ser ut som en kimono men är sydd i bomull). Upprymda gick vi sedan genom en lång korridor till vårt rum som var japaninspirerat, med Tatamimattor på golvet och en Futon att sova i (dock så var det den ?svenska? varianten av futonsäng). Snabbt bytte vi om till våra Yukatas och begav oss neråt mot bassängerna där vi ville värma oss efter den långa resan i kylan. Fast innan vi fick lov att gå in till bassängen skulle vi tvaga oss i rummen bredvid, vi fick berättat hur man skulle göra detta med en grupp andra besökare.

 
  • Klä av dig och ta en av pallarna av trä
  • Lägg en liten handduk över den och sätt dig framför en av kranarna (det fanns en massa kranar som stack ut ur väggarna i sitthöjd).
  • Ta ett av träkärlen och fyll det med vatten.
  • Tvaga in dig med tvål och schampo.
  • Häll vattnet över dig och bli ren.

Detta var en underbar känsla och man kände sig verkligen ren från allt. För dom som var lite tråkigare eller hade bråttom så fanns det även vanliga duschar. Därefter kunde man vila sig ett tag i bastun eller den lilla varma bassängen inne i omklädningsrummet eller gå till badet som bestod av en inomhus- och utomhusbassäng. Dagen avslutades sedan med en japansk teppanyaki måltid (den tillagas av en kock framför en själv).

 

Dagen därefter var ungefär lika härlig om inte bättre eftersom vi gick på några av Yasuragis många aktiviteter som erbjuds. Bl.a så finns det Zenmeditation, Sushiskola och Do in, alla lika intressanta. Då vi var där unnade vi oss även lyxen med att ta en vars en behandling. De dom har att erbjuda där är bla. Massage, floating och olika sorters kropps ? och hudvård.

 

Härlig mat, underbar atmosfär, ett ställe som man helt enkelt inte vill missa om man är intresserad av Japan eller om man bara vill koppla av en helg. Ett hel fantastiskt ställe, men som alla spaanläggningar även rätt dyrt. Men då vi kommit hem ångrar vi inte något utan bara önskar att vi skulle kunna återvända. Priset för oss båda med transporter till och från Malmö med två nätters övernattning låg på ungefär 6000kr/pers (inräknat massagen). Tänk på att det finns en åldersgräns på 16år! (Dock finns det speciella dagar då även barn får följa med). 

 

Varmt rekommenderat!

http://www.yasuragi.se/

image49      image55
                               
 image54      image56