Fler Studio Ghibli filmer

Nu i höst kommer ännu ett av Studio Ghiblis mästerverk att komma ut på bio.
Denna gången är det berättelsen om Satsuki och Mei som träffar skogsvaktaren Totoro.
Läs mer om de filmer av Studio Ghibli som tidigare har kommit ut på svenska.

55000-8

1. Min granne Totoro (Tonari no Totoro)
Produktions år: 1988
Längd: 86min
Pris: Ej bestämt
Utgivning: Bio 2006-11-14
Synopsis: "Satsuki och Mei har precis flyttat till ett nytt hus på landet med pappa. Mamman ligger på sjukhus, men snart får hon komma hem. Först blir de rädda för det stora, nya huset men snart upptäcker de att det finns något magiskt i huset. På en av sina promenader i skogen vid huset träffar de sin nya granne, Totoro, som är ”skogvaktare” och tillsammans med honom börjar ett underbart äventyr."

2. Det levande slottet (Hauru no ugoku shiro)
Produktions år: 2004
Längd: 115min
Pris: 169~199:-
Utgivning: 2006-10-01
Synopsis: "Sophie är en helt vanlig tjej med ett helt vanligt liv. Hon jobbar i familjens hattaffär, men den dagen hon träffar trollkarlen Hauru förändras allt. Den vackre men mystiske Hauru för bort henne, och efter ett möte med Ödehäxan förvandlar Sophie till en gammal kvinnapå 90 år. Nu måste hon ge sig ut på ett spännande äventyr och farlig resa för att bli av med förbannelsen, och hon finner snart skydd i Haurus levande slott där hon lär känna Mark, Haurus unge elev och den hetlevrade demonen Calcifer."

3. Eldflugornas grav (Hotaru no haka)
Produktions år: 1988
Längd: 88min
Pris: 169~199:-
Utgivning: 2006-01-25
Synopsis: "Under 2:a världskriget förlorar Seita och hans lillasyster Setsuko sin mor i en flygräd. Deras far tjänstgör i flottan och de två barnen tvingas klara sig på egen hand. Det är ont om mat och tak över huvudet då inte ens deras släktingar vill veta av dem. Allt de har är varandra och deras övertygelse om att livet måste fortsätta. En vacker och sorgsen film med ett starkt budskap om krigets fruktansvärda konsekvenser."

4.. Spirited Away (Sen to Chihiro no kamikakushi)
Produktions år: 2001
Längd: 120min
Pris: 119~139:-
Utgivning: 2004-03-03
Synopsis: "Chihiro och hennes föräldrar ska åka och titta på familjens nya hus, när pappa bestämmer sig för att gena längs en igenvuxen skogsväg. En bit in längs vägen finns en uteservering där maten står framme, men varken kunder eller personal syns till. Familjen går ur bilen och föräldrarna börjar äta, men Chihiro känner att något är fel och vägrar ta en tugga. När mörkret faller dyker mystiska andar upp, och till sin fasa inser Chihiro att mamma och pappa har förvandlats till grisar! Kan hon rädda familjen från andarnas rike innan mamma och pappa hamnar på matbordet i det närbelägna kurhotellets restaurang?"
55000-9
Och för alla Ghibli fantaster kan jag nu berätta att Hayao Miyazaki har påbörjat skapandet av en ny film.
Ännu är ingen titiel publiserad till allmänheten men filmen är beräknadatt vara klar år 2008.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback