Paradise Kiss

55000-17

På japanska: Paradise Kiss/Para Kiss

På engelska: Paradise Kiss 

Författare: Ai Yazawa

Genre: Drama, Kärlek, Komedi

Livet är stressig för unga Yukari som ska förbereda sig för sin examen. Hennes mamma tvingar henne att plugga ordentligt så att hon kan komma in på en bra skola och bli framgångsrik i sitt liv.

En dag när hon är på väg till sin kvällsskola stöter hon på en läskig kille som börjar följa efter henne och verkar vilja något. Yukari blir av med honom - tror hon. På vägen längre fram blir hon infångad av en "kvinna" i underliga kläder som tillsamman med den konstiga killen tar henne till en källare på en byggnad. Där träffar Yukari två personer till som hör till deras gäng. De presenterar sig som Arashi , Isabella, Miwako och George som pluggar på en av de mest kända sömnadsskolorna i stan. De vill gärna att den långa och vackra Yukari ska hjälpa dom genom att vara modell till deras senaste kollektion som de ska visa upp senare under året. Men Yukari är tveksam. Hon måste ju plugga och har inte tid för annat. Hon måste kunna bli framgångsrik i livet. Eller det är i alla fall det som hennes mamma säger år henne. Men är det verkligen det livet som Yukari vill ha?..

Denna serien skiljer sig kanske inte så mycket från de vanliga high school serierna där det handlar om att träffa killen man gillar, få nya kompisar och välja den väg man vill gå i livet utan att folk ska välja den åt en. Men i med att allt utspelar sig mestadels utanför skolan så får man uppleva hur deras liv ser ut även utanför skolan vilket jag själv tycker var väldigt intressant. Inte en av mina favorit serier men helt klart en som man borde se om man får till över.


Andra serier av Ai Yazawa:

Nana

Princess Ai <--Yazawa hjälpte till att göra karaktärsdesignen?

 

Mer info om Paradise Kiss:
Paradise Kiss Anime (2005) är på 12 avsnitt.

Paradise Kiss Mangan består av 5st böcker


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback